Water uitdelen tijdens Vierdaagse

maandag 6 augustus 2018
ECHT DE HELE DAG ÉÉN GROOT FEEST 
Ook dit jaar stond Hendriks SGR weer een dag langs de route van de Vierdaagse in Nijmegen, om samen met woningcorporatie Portaal water uit te delen aan de wandelaars. Een feestje, vonden zowel de wandelaars áls  de meehelpende collega's.

Alweer voor de tweede keer organiseerden we een wateruitdeelpunt langs de woensdagroute, ook wel roze woensdag genoemd. Maar liefst 6000 zakjes chips deelden we uit en liters (!) water. John de Bruin van Portaal: "Super leuk om dit samen met de Hendriks-collega's te doen. De locatie hebben we destijds zo gekozen, omdat we in de wijk Waterkwartier veel huurders hebben. Maar het ligt routetechnisch ook gunstig, want na een wat saaier stuk door industrieterreinen treffen de deelnemers bij het binnenlopen van het Waterkwartier weer volop leven: een zee van roze shirts en ballonnen, mensen die aanmoedigen, muziek, gezelligheid en van ons dus een roze bekertje met vers, koel water!"

30 uitgestoken handen
"We waren dit jaar met vijftien mensen", vertelt Hendriks SGR-collega Ilse van Vught: "13 van ons en 2 van Portaal. Dat waren toch, op piekmomenten, 30 uitgestoken handen met bekertjes en zakjes chips. De stroom mensen leek eindeloos! En het gaat snel. Soms werden de zakjes chips gewoon uit onze handen getrokken. Dat begint om 08.00 uur al met grote groepen militairen. Ongelooflijk hoe die met volle bepakking het tempo erin houden." John: "In de loop van de ochtend en zeker in de middag zie je dan wel dat het aantal wandelaars en vooral de snelheid waarmee ze lopen, afneemt. Des te harder moeten wij ze dan natuurlijk aanmoedigen. Na 15.00 uur wordt het voor sommigen zelfs een race tegen de klok om op tijd de finish te halen."

Samen met Portaal
De sfeer is gemoedelijk, iedereen is vrolijk, het was prachtig weer. Zowel Ilse als John geeft dan ook aan er volgend jaar absoluut weer bij te willen zijn. John: "Het is natuurlijk een prachtig evenement, waar wij als woningcorporatie met toch zo'n 11.000 woningen in deze stad, al jaren graag ons steentje aan bijdragen. Maar financieel werd het steeds lastiger te verantwoorden. We zijn dan ook heel blij dat Hendriks SGR het stokje nu van ons heeft overgenomen, wat betreft de organisatie. Bovendien is het leuk om elkaar ook eens te ontmoeten in een geheel andere setting. Dat geeft toch wat meer kleur aan onze samenwerking."

Dankbare deelnemers
Ilse: "Het was een intensieve dag, want je bent voortdurend bezig, van 's ochtends vroeg tot ver in de namiddag. Je doet zóveel indrukken op. Er lopen toch zo'n … wandelaars aan je voorbij. Maar de sfeer is fantastisch en het is dankbaar werk. Je ziet dat mensen het waarderen dat ze overal langs de route lekkere verse drankjes en hapjes krijgen aangereikt. En dat ze worden aangemoedigd, natuurlijk! Het is echt de hele dag één groot feest."

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn